« Back to Glossary Index

Leírás:

Három nevét is használják: az Olivin, mely a latin oliva (olajzöld) szóból származik, a Krizolit, mely a görög knüsszosz (arany) és lithosz (kő) szavakból ered; és a Peridot, mely az arab-perzsa farida (ékkő) szavakból származik. Az olivin nevét az olajzöld színéről kapta, míg a krizolit a görög aranykőre utal, és a peridot az ékkő jelentését hordozza. Az olivin a forsterit és a fayalit elegykristályainak elnevezése.

Az olivin főleg vulkanikus kőzetekben fordul elő, elsősorban bazaltban, általában apró, alaktalan szemcsék formájában. A peridotit nevű kőzetek nagyrészt olivinből állnak. Érdekesség, hogy az olivin megtalálható meteoritokban is, például a pallazit típusúakban, ahol vas-nikkel kristályok formájában jelenik meg. Fontosabb lelőhelyei közé tartozik az Egyiptomi Zeberget (St.John’s)-sziget, a Csehországi Kozákov-hegy, valamint az USA, Kína, Brazília és Új-Zéland.

Vélt hatása:

Erősítő hatása van. Gyógyítja és regenerálja a szöveteket. Erősíti az anyagcserét, jótékonyan hat a bőrre. Támogatja a szív, a csecsemőmirigy, a tüdő, az epehólyag, a lép, a bélrendszer működését. Ellensúlyozza a rögeszmés depressziót. Távol tartja a gonosz lelkeket, az aura védelmezője. Erőteljesen tisztít, minden szinten felszabadítja és semlegesíti a mérgeket. Csillapítja a féltékenységet, a sértődöttséget, a rosszindulatot és a haragot, csökkenti a stresszt. Növeli a magabiztosságot és az öntudatot. Élesíti a tudatot, megszűnteti a letargiát. Arra ösztönöz, hogy felelősséget vállaljunk a tetteinkért. Hatása javít a nehéz kapcsolatokon.

Spirituális hatásai:

Fejlődésre ösztönöz, segít megvalósítani a szükséges változásokat.