« Back to Glossary Index

Leírás:

Az obszidián nevét egy római nevezetes személyről, Obsiusról kapta, aki állítólag először fedezte fel Etiópiában. Ez a kőzet valójában nem ásvány, hanem vulkáni üveg, mely több mint háromnegyed részben kovasavat, valamint kisebb részben alkáliföldfémet, vasat és más anyagokat tartalmaz. Képződésekor a magas szilíciumtartalmú láva nagyon gyorsan kihűlt, így nem volt ideje kristályosodni. Általában fekete színű, de létezik olyan változata, mint a hópehely obszidián, ahol szürke zárványok formálnak “hópelyheket”, amelyeket krisztobalit alkot. Másik ritka változata a mahagóni obszidián, mely főleg barna, de előfordulhat aranyszínű vagy ezüstös csillogás is (ezüst/arany obszidián), melyet apró buborékok tömege alkot. A szivárvány obszidiánban szép, koncentrikus színes sávok találhatóak, melyeket apró magnetit kristályok alkotnak, de létezik áttetsző zöldes változata is. Az obszidián kagylós törése rendkívül éles, ezért már az ősember is használta szerszámnak és fegyvernek. Hazánkban is előfordul, például a Tokaji-hegységben. Főbb lelőhelyei: USA (Utah, Hawaii) és Mexikó.

Vélt hatása:

Nagyon erőteljes és kreatív kő. Földeli a lelket. Használata növeli az önuralmat. Arra kényszerít, hogy szembenézzünk az igazi énünkkel. Felnagyít minden negatív energiát, így felismerhetővé válnak és semlegesíthetjük azokat. Minden területen célokat tűz ki elénk és segít, hogy azokat véghez is vigyük. Védelmet nyújtó kő, elűzi a negatívitást és eloszlatja a szeretet nélküli gondolatokat. Lehetővé teszi, hogy megszabaduljunk régi szerelmektől, változás idején támogatást nyújt.

Spirituális hatásai:

Hatékonyan segíti a meditációt és a kristályjóslást, de csak olyanoknak szabad használni, akik fel tudják dolgozni azt amit látnak és a látottakat magasabb rendű jó szolgálatába állítják. Ilyenkor mindig legyen ott hegyikristály is.

Obszidián hópehely lapos marokkő

1 200 Ft

Obszidián arany lapos marokkő

850 Ft

Obszidián ezüst lapos marokkő

1 300 Ft

Obszidián fekete lapos marokkő

1 100 Ft

Obszidián Mahagóni lapos marokkő

1 000 Ft

Obszidián Szivárvány lapos marokkő

1 500 Ft

Obszidián galvanizált marokkő

600 Ft

Obszidián mahagóni koponya

2 500 Ft

Obszidián arany ovális medál

3 500 Ft

Obszidián arany téglalap alakú medál

3 500 Ft

Obszidián hópehely karkötő flintstone

4 500 Ft

Obszidián hópehely karkötő vegyes csiszolás

4 000 Ft