« Back to Glossary Index

Leírás:

A labradorit egy földpát, pontosabban egy plagioklász változat. Alapszíne általában szürkésfekete, de előnyét a lenyűgöző színjáték adja, amely a legtöbb darabon megfigyelhető, azzal a gyönyörű hatással, amit a labradorizálás hoz létre. Ez az optikai jelenség a kőben lévő ikerlemezeknek köszönhető, amelyek a bejövő fényt megtörik és visszaverik, létrehozva ezt a különleges színhatást. Ez a “szín” általában kékes, zöldes sárgás árnyalatú, de lehet arany, narancs, lila, rózsaszín és még sok más. A labradorit magmás és metamorf kőzetekben található meg. A jó minőségű finnországi labradoritot spektrolitnak nevezik, de ezt a megnevezést egyre inkább más lelőhelyek szebb példányaira is alkalmazzák. Fő lelőhelyei Kanada, Madagaszkár, Oroszország, Mexikó és az Egyesült Államok.

Vélt hatása:

Nagyon misztikus és védelmező kő, fényhozó. Erősíti a tudatot és az univerzális energiákkal teremt kapcsola-tot. Gyógyítja szem és az agy rendelleneségeit, oldja a stresszt, szabályozza az anyagcserét. Egyensúlyban tartja a hormonokat. Eloszlatja a félelmeket, a bizonytalanságot és a korábbi csalódásokból származó lelki bánatot. Erősíti a hitet önmagunkban, eltávo-lítja mások kivetítléseit, különösen az aurát támadókat. A múlt elfojtott emlékeit a felszínre hozza.

Spirituális hatásai:

Fejleszti az intuitív képességeket, újra felébreszti rég elfeledett emlékeket, és segít felismerni azokat a vágyakat, amelyek jogosan és könnyen valósulhatnak meg a világunkban. Az elmélkedés és az igazság köve. Kapcsolatot teremt az univerzális energiákkal. Régen a varázslók kőjeként tisztelték. A kék árnyalatban éledteti meg a képzeletet és a kreativitást, fejleszti a művészi tehetséget, megnöveli a lelkesedést, így hatalmas teremtő energiákat szabadít fel bennünk. Megszünteti a szorongást és a félelmeket. Jótékony hatással van a szívünkre, új erővel tölt fel, ha kimerültnek érezzük magunkat. Aktiválja a saját öngyógyító képességeinket, segítségével feloldhatjuk az élet bármely szakaszában kialakult érzelmi gátakat. A labradorit gyógyító rezgései által stabilizálhatjuk auránkat, és biztosíthatjuk a folyamatos, egészséges energiával való áramlást. Különösen hatékony segítség lehet, ha ékszerként viseljük a testünkön, folyamatosan.

Labradorit marokkő lapos 2

1 800 Ft

Labradorit marokkő lapos 1

2 100 Ft

Labradorit nyúl 2

36 800 Ft

Labradorit nyúl 1

31 000 Ft

Labradorit piramis

5 500 Ft

Egyedi nőnapi csomag 2

21 000 Ft

Labradorit koponya

8 500 Ft

Labradorit ezüst fülbevaló 4

13 000 Ft

Labradorit ezüst fülbevaló 3

9 900 Ft

Labradorit teknős

3 300 Ft

Labradorit mókus

32 000 Ft

Labradorit buddha (nagy)

135 000 Ft