« Back to Glossary Index

Leírás:

A kunzit valójában a spodumen csoport egyik tagja, melynek egyik változata rózsaszín, míg a másik változat, a hiddenit zöld. A spodumen nevet viselik a többi színváltozatok is, beleértve a színtelen, fehér, szürke és sárgás árnyalatokat is. Az ásvány pleokroizmusának köszönhetően bizonyos irányból erőteljesebb a színe, amely hő hatására halványulhat vagy visszaállhat. A kunzitot leggyakrabban pegmatitokban találják. Főbb lelőhelyei közé tartoznak az USA, Madagaszkár, Mianmar, Brazília és Pakisztán.

Vélt hatása:

Erősíti a keringési rendszert és a szívizmot. Enyhíti az epilepsziát és csillapítja az izületi fájdalmat. Serkenti az immunrendszert. Hasznos a pszichiátriai rendellenességekre és a depresszióra. Segít az érzelmi stresszt követően a felépülésben. A végtelenség szimbóluma. Az idő korlátain áthatol a végtelenig. Életre kelti a szívet és a feltétel nélküli szeretetet teszi lehetővé. Növeli a kreativitást. Óvja az aurát a nemkívánatos energiáktól. Támogatja az önkifejezést, visszahozza az elveszett bizalmat és ártatlanságot. Hangulatjavító hatása megszűnteti a depressziót.

Spirituális hatásai:

A szívcsakra köve, elősegíti az intuitív érzékelést és a mások iránti alázatot, segít megbirkózni nehezen alakuló kapcsolatokkal. A szeretet és elfogadás tanítója, segít a szeretettel telített gondolatok befogadásában és feldolgozásában, ezzel tágítva látókörünket. Kiváló eszköz szívmeditációhoz és a szívcsakra harmonizálásához. Gyógyítja múltbéli traumáinkat és lelki sebeinket. Védelmező rezgései személyes és környezeti szinten egyaránt hatnak, így érdemes otthonunkban dekorációként is elhelyezni. Elűzi a negatív gondolatokat és hozzáállást, teret nyitva az intuíciók befogadására. Segít elfogadni a kritikát, fejleszti a toleranciát és a segítőkészséget. Rávilágít arra, hogy miért vagyunk jelen ezen a világon és milyen szerepünk van benne.