« Back to Glossary Index

Leírás:

A krizopráz általában almazöld kalcedon változat. Színét a nikkel adja, és napfény vagy hő hatására halványodhat. Nem gyakori ásvány, általában nikkel-érc telepek közelében található. Régi klasszikus lelőhelye például a lengyelországi Zabkowice volt, bár mára kimerült. Napjainkban Ausztrália (Queensland) az egyik fő lelőhelye, ahol a zöld változaton kívül sárga citromkrizopráz is előfordul. További lelőhelyek közé tartoznak Oroszország, USA, Brazília és Madagaszkár.

Vélt hatása:

Kitűnő kristály a relaxációhoz és a nyugodt alváshoz. Együtt rezeg a szakrális csakrával és fokozza a termékenységet. Jótékonyan hat a köszvényre, a szemproblémákra és a mentális betegségekre. Szívproblémákat gyógyít. Univerzális energiával tölti fel a testet, ha erőtlennek érezzük magunkat. Füstkvarccal kombinálva hatékony a gombás fertőzések ellen. Nyugtató, nyitottá tesz a az új helyzetekre. Szembeszáll az előítéletekkel, így önmagunk és mások elfogadására ösztönöz. Elősegíti a megbocsátást és a könyörületet.

Spirituális hatásai:

Fokozza kreativitásunkat, növeli önbizalmunkat önmagunk és mások iránt. Segít befogadni a felsőbbrendű szeretetet, és visszaszorítja az ítélkezést és a belénk égett gondolkodási sémákat. Kiegyensúlyozza a hormonháztartást, optimalizálja a vérnyomást, és serkenti a szervezet méregtelenítési folyamatait. Enyhíti a hátfájást, a nyaki és izomgörcsöket, valamint a köszvényt és reumát, továbbá gyorsítja a sebgyógyulást. Energikusan harmonizálja a szív és szakrális csakrát, így hatásos lehet a szerelmi bánat és féltékenység esetén is.