« Back to Glossary Index

Leírás:

A kalcedont általában világoskék, szürkéskék ásványként ismerjük, azonban különböző színű változatainak eltérő nevei vannak. Például vöröses-narancs változata karneol, barnásvörös változata szárder, zöldes dendrites változata mohaachát, zöld változata plazma, almazöld változata pedig krizopráz. A kalcedon többnyire vulkáni kőzetek üregeiben vagy repedéseiben található meg, de megtalálható hordalékokban is.Legjelentősebb lelőhelyei Brazília, India, Madagaszkár és Uruguay.

Vélt hatása:

Hatékonyan tisztít, táplálja az anyai ösztönöket, növeli a tejelválasztást. Javítja az ásványi anyagok hasznosítását. Csökkenti a szenilitás tüneteit. Fokozza a fizikai terhelhetőséget. Egyensúlyba hozza a testet, lelket, érzelemeket. Gyógyítja a szemet, az epét, csontokat. A szónok kövének nevezik, ezért igen hatásos a torokcsakrának. A jóindulat és nagylelkű-ség érzését csepegteti belénk.

Spirituális hatásai:

Használható a telepátia elősegítésére. Fokozza a közösség összetartó erejét. Elnyeli a negatív gondolatokat,energiát, majd szétoszlatja, megelőzve ezzel a továbbadást.