« Back to Glossary Index

Leírás:

A malachit általában szalagos mintázattal rendelkezik, és gyönyörűen mutatja be a zöld különböző árnyalatait a felületén. Néha csak vékony bevonatként fordul elő, de általában tömeges, gömbölyded, cseppkőszerű formában található meg. Rendkívül ritka az olyan tűs vagy sugaras prizmás kristályok formájában. Mivel gyakran az oxidációs zónában alakul ki rézásványokkal, gyakran együtt találkozik az azurittal is.

Az Urál régiója volt a leghíresebb lelőhelye, ahol hatalmas darabokat bányásztak ki. Mostanában a legnagyobb mennyiségben a Kongói Demokratikus Köztársaságban, a Ruashi kerület bányáiból származik. Magyarországon például a Rudabányai lelőhelyen is előfordul. Ezen kívül más országokban is megtalálható, például Namíbiában, az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Marokkóban.

Vélt hatása:

Használhatjuk a gyulladások minden fajtájára, a túlerőltetett szem fáradtságát is enyhíti. Általában javítja a látást. Erősíti a hasnyálmirigyet, segíti a szervezet méregtelenítását, savtalanítását. Aktiválja a test öngyógyító folyamatait. Hatással van a szívcsakrára, erősíti a szívizomzatot, egyenletesebbé teszi a ritmust, hatásos szívgyengeség, szívfájás és erős szívdobogás esetén. A női panaszok, mint a fájdalmas menstruáció, vagy menstruációs rendszertelenség esetén is jó hasznát vesszük. Mindkét nemnél fokozza a termékenységet.

Spirituális hatásai:

A malachit mélyebbre viszi az érzelmi életet és segít leküzdeni a szexuális nehézségeket, bármilyen okból is adódjanak. Vigaszt és reményt nyújt a szerencsétlen szerelmi ügyekben. Az egyiptomiak a malachitot a remény és bizakodás kövének tartották, és úgy hitték, hogy szerencsét és harmóniát hoz a párkapcsolatokba. A malachit segíti az érzelmi kifejezést és növeli az őszinteséget, továbbá javítja a kitartást. A szívcsakrahoz kapcsolódik, így főként az érzésekre van pozitív hatással. Növeli a kalandvágyat és az élmények intenzitását, valamint serkenti az agy működését. Fejleszti a képzelőerőt és a döntéshozó képességet.