« Back to Glossary Index

Leírás:

A lepidolit, amit gyakran lítiumcsillámnak is neveznek, a csillámok közé tartozik, és lítium, rubídium és cézium tartalma miatt bányásszák. Az első felfedezése Cseh Köztársaságban, Roznában történt. Tömeges formában és táblás, álhatszöges kristályokban fordul elő. Leginkább pegmatitokban és gránitokban található meg. Bár meglehetősen puha ásvány, színe miatt népszerű az ékszerek és kisebb dísztárgyak készítéséhez.

Vélt hatása:

Csillapítja az allergiát, erősíti az immunrendszert, újjáépíti a DNS-t. Enyhíti a kimerültséget, az epilepsziát és az Altzheimer-kórt. Megszűnteti az ízületi problémákat, méregteleníti a bőrt és a kötőszövetet. Kitűnő klimax idején, nyugtatólag hat. Megtisztít az elektromágneses szennyeződésektől, a számítógépre téve elnyeli a kisugárzásokat. Szétoszlatja a negatívitást. Aktiválja és megnyitja a torok-, szív-, és a koronacsakrát. Rendkívül hasznos a stressz és a depresszió leküzdésében.Támogatja a szenvedélybetegségek kitisztítását az elméből és a testből.

Spirituális hatásai:

Véd a külső befolyásolástól belső békével, és bölcsességgel lát el. Segít a lényeges dolgokra összpontosítani figyelmedet. Megtanít elengedni a fantáziád, felszabadultan, korlátok nélkül gondolkodni szabadjára engedni elképzeléseidet. Megerősít abban is, hogy biztosan tudd, hogy álmaid megvalósulnak egyszer. Mindezeken túl megláttatja veled saját magad által teremtett gátjaidat. Erővel tölt fel és irányít, hogy le tudd küzdeni ezeket az akadályokat, méghozzá úgy, hogy szembesít azzal, hogy Te saját magad vagy céljaid elérésének korlátja. Testi tüneteknél enyhíti az izületi és izomfájdalmakat, segít az isiász gyógyulásában. Elixírként, csakra vagy marokkőként és ékszerként is hatásos a használata, viszonylag gyakori tisztításra szorul!