« Back to Glossary Index

Leírás:

A krizokolla nevét 1808-ban kapta a görög “chrysos” (arany) és “kolla” (ragasztó) szavak összetételéből, mivel régebben az arany forrasztásához alkalmazták. Már az ókorban is ismert volt ez a kő. A rézérc telepek oxidációs zónáinak másodlagos ásványa, gömbös, zárványos és kérges formákban jelenik meg. Gyakran találkozhatunk keveredésben malachittal, azurittal, kuprittal és más réz ásványokkal. Főbb lelőhelyei Kongói Demokratikus Köztársaság (Zaire), Zambia, Chile, USA, Oroszország, Peru és Mexikó.

Vélt hatása:

A lakáson belül minden negatív energiát eltűntet.Jótékonyan hat az ízületi gyulladásra, a csontbetegségekre, az izomgörcsökre, az emésztőrendszerre és a tüdő problémáira. Erős méregtelenítő hatású. Erősíti a pajzsmirigyet. Hűsítő torokgyul-ladás esetén. Kiválóan enyhíti a menstruációval járó kellemetlen tüneteket és görcsöket. Csillapítja a bűntudatot, örömöt hoz. A szívcsakra erősítője, megtanít szeretni.

Spirituális hatásai:

Segíti a Nagy belső energiákat hoz létre. Energiával tölti fel az összes csakrát és összekapcsolja az isteni energiával. A napfonatcsakránál visszafordítja a romboló érzelmi programozást. A harmadik szemnél megnyitja a tisztánlátást.