« Back to Glossary Index

Leírás:

A kalcit az ásványok között rendkívül elterjedt, hasonlóan a kvarchoz. Kristályainak megjelenése változatos és sokszínű. Különleges optikai tulajdonsága, a kettős törés, jól látható az átlátszó, víztiszta kalcit romboédereken (melyeket izlandi pát néven is ismerhetünk), ahol a látvány “megkettőződik”, így a mögöttük lévő szöveg is olvashatóvá válik. Főleg üledékes eredetű, de megtalálható vulkanikus és más kőzetekben is. Főbb lelőhelyei, USA, Kína és Mexikó.

Vélt hatása:

Elősegíti a kalcium beépülését a csontokba, erősíti a csontvázat és az ízületeket. Serkenti a szövetek gyógyulását. Megerősíti az immunrendszert. Tisztítja és új energiákkal tölti fel a csakrákat. Gyermekeknél támogatja a növekedést. Egyensúlyba hozza az érzelmeket, megszűnteti a félelmeket, legyőzi a depressziót. Gyógyítja a béllel kapcsolatos betegségeket, az epehólyagot és eltávolítja anyálkát a szervezetből.

Spirituális hatásai:

Stabilizáló kő, fokozza a bizalmat önmagunkban. Összekapcsolja az érzelmeket és az értelmet, létrehozva ezzel az érzelmi intelligenciát.

Kalcit pisztácia marokkő lapos

2 200 Ft

Kalcit kék marokkő lapos

2 100 Ft

Kalcit Narancs lapos marokkő

1 000 Ft

Kalcit Sárga lapos marokkő

1 500 Ft

Kalcit Rózsaszín lapos marokkő

1 800 Ft

Kalcit rózsa hat oldalú csúcs 2

4 300 Ft

Kalcit rózsa hat oldalú csúcs 1

5 400 Ft