« Back to Glossary Index

Leírás:

A nevét a magnézium tartalmáról kapó ásvány, amely általában tömeges és szemcsés formában fordul elő. Kristályai leggyakrabban romboéderes alakzatot öltenek. A legtöbbször mészkő és dolomit átalakulásakor jön létre, de kialakulhat szerpentinek bomlásakor is, ebben az esetben gyakran átitatja az opál. Széles körben használják ipari célokra, többek között tűzálló tulajdonságai miatt. Lelőhelyei közé tartoznak Ausztria, Szlovákia, Olaszország, Oroszország és az Egyesült Államok.

Vélt hatása:

Megnyitja a szívcsakrát, serkenti a szívből jövő szeretetet, az önmagunk felé irányuló szeretetet is. Hasznos a feltétel nélküli szertet gyakorlásában is. Pozitív életfelfogásra sarkall, az egoistákat arra készteti, hogy a háttérbe húzódjanak. Erőteljes hatással van az elmére, az agyféltekék között harmóniát teremt. Serkenti az ötleteket és az alkalmazásukat is. Nyugtató hatással van az érzelmekre, növeli az érzelmi stresszel szembeni toleranciát. Támogatást nyújt az ideges és félelmekkel teli embereknek. Nagy segítség a súlyproblémával küzdőknek, élénkíti a méregtelenítést és az emésztést.

Spirituális hatásai:

Segít abban, hogy hajlandóbbak legyünk engedni családtagjainknak és önmagunknak is. Ha úgy érezzük, hogy gyakran szigorúak vagyunk és könnyen megharagudunk szülőként, akkor érdemes lehet egy magnéziumot tartalmazó nyakláncot vagy karkötőt beszerezni, valamint fogyasztani magnéziumban gazdag ételeket vagy magnézium-kiegészítőket. A magnézium használata nyugtató hatású lehet, és rámutat arra, hogy vannak olyan helyzetek, amikor érdemes csak hagyni, hogy dolgok történjenek, és nem kell minden apró rendetlenséget ellenőriznünk vagy megakadályoznunk. Néha fontos elengednünk kontrollt és hagynunk, hogy a dolgok megtörténjenek, akkor is, ha ez kisebb rendetlenségeket eredményez.

Magnezit inga

2 500 Ft