« Back to Glossary Index

 Leírás:

Az aura kvarcok olyan kvarc vagy hegyikristályok, amelyeket vékony fémréteggel vonnak be (fémgőzölnek). Általában vákuumpárologtatással (gőzölés) készülnek, bár más módszereket is alkalmazhatnak bizonyos esetekben. A bevont anyagok közé tartozhat arany, titán, réz, vas, nióbium, indium stb., attól függően, hogy milyen színt kívánnak elérni. Néhány szín elérése érdekében időnként többféle anyagot is kombinálnak. Az elnevezésüket a színeik alapján kapják: akva aura a világoskék, rózsa aura a rózsaszínes-piros, indigó aura az indigókék, napfény aura a narancsszínű, rubin aura a sötét piros-vörös, opál vagy angyal aura pedig a halvány szivárványszínű stb. Az aura kvarcok ma igen népszerűek az ezoterikus és kristálygyógyász körökben.

Vélt hatása:

Az  aura kvarc erősíti a csecsemőmirigyet és az immunrendszert. Serkenti a mirigyműködést és szabályozza a nemi életet. Javítja a szellemi teljesítőképességet és enyhíti a depressziós hangulatot. Ezen kristály gyógyítja, tisztítja és nyugtatja az aurát, segít eloszlatni a stresszt. Élénkíti a csakrákat, különösen a torokcsakrát, ahol erősíti a szívből jövő kommunikációt.

Az  aura elősegíti az üzenetközvetítést és az önkifejezést, elmélyíti a spirituális ráhangolódást és kommunikációt. Védelmet nyújt a lelki és asztrális támadások ellen. Mély békességet hoz a meditáció alatt. Amikor más kristályokkal együtt használjuk, fokozza a gyógyító tulajdonságaikat.