A színterápia (kromoterápia) ősi eredetű gyógymód, a hagyományos orvoslási módok mindig nagy jelentőséget tulajdonítottak a színek egészségre és lélekre gyakorolt hatásának. A színek gyógyító energiáját már évszázadok óta használják különböző terápiákban. Bár a színeknek az emberi szervezetre gyakorolt hatásával, kísérletekkel alátámasztott bizonyítását csak az 1900-as években kezdték meg. Már a régi egyiptomiak is kihasználták gyógyító hatásukat mind a kozmetikában, mind pedig magában az orvoslásban.

Vélt hatásai:

Mindannyian tapasztaljuk, hogy a különböző színek különféle hangulatokat váltanak ki belőlünk. A színterápiában a színek gyógyító, stimuláló hatásait használjuk ki. A színek gyógyító és közérzetjavító hatása megsokszorozódik a színterápia segítségével.

Pótolhatja az elveszett energiát, felfrissítheti a testet és élénkítheti az elmét. Szerepet játszhat a memória, ellenállóképesség és a fizikai teljesítmény javításában. Oldhatja a stresszt és nyugalmat hozhat viselőjének, a könnyed, pihentető alvás érdekében. Segíthet a fizikai fájdalmak leküzdésében mint például az emésztési panaszok enyhítésében és fokozhatja a keringést is. Nem utolsó sorban harmóniát teremthet a lélekben és segíthet kiegyensúlyozott életet élni.

Az ásványok szerepe a Színterápiában
Az ásványok szerepe a Színterápiában

A színterápia fő színei

A színterápia alapja az a felismerés, hogy a különböző színek rezgéseket hordoznak magukban, és ezek a rezgések hatással vannak az emberi testre és energiarendszerre. A test különböző részei és a különböző érzelmek különböző színekkel kapcsolhatók össze ennek köszönhetően kezelhetővé válik számos lelki és fizikai panasz.

 1. Vörös: Aktiváló és melegítő hatással van, serkenti a vérkeringést, a vörösvértestek képződését és növeli az energiaszintet. – gránát, breccsa jáspis, vörös jáspis, vörös korall

 

 1. Narancssárga: Boldogságot és vitalitást sugároz, segíti a kreativitást és az önbizalmat. Valamint energiái hatnak a tüdőre és a gyomorra elősegíti a pajzsmirigy működését. Lehetővé teszi a blokkolt energia felszabadulását. – karneol, tűzopál, holdkő, narancskalcit

 

 1. Sárga: Felfrissítő és energetizáló hatással van, emeli az alacsony energiaszintet, javítja a hangulatot, fokozza az életörömöt. Aktiválja az emésztőszervek és belek működését és eltávolítja a méreganyagokat.- kalcit, borostyán, sárga topáz, sárga kunzit, citrin

 

 1. Zöld: Nyugtató és egyensúlyozó hatású, segít a stressz csökkentésében és az immunrendszer erősítésében. Hatásos a szervek túl-, és alulműködsével szemben. Részt vesz a sejtek és szövetek építésében. – aventurin, fluorit, jade, malachit

 

 1. Kék: Nyugtató és hűsítő hatással van, segít a pihenésben és a stressz oldásában. Hatásos a pihentető alvás megteremtésében. Segíthet a fejfájás megszüntetésében.- lapis lazuli, akvamarin, azurit, angelit

 

 1. Lila: Spirituális és intuitív jelentéssel rendelkezik, segíti a meditációt és az intuíciót. Erősíti a túlterhelt és kimerült szervezetet. – ametiszt, lila fluorit, iolit, csaroit, sugillit

 

 1. Fehér: A tisztaságot és a lelki békét szimbolizálja. – hegyikristály, fehér holdkő, gyöngyház, tej jade, tejkvarc
Színterápia ásványokkal
Színterápia ásványokkal

Az ásványok szerepe a színterápiában

 

 1. Ásványok színei: Az ásványok színei gyakran a bennük található ásványi anyagoktól és ásvány zárványoktól függenek. Például a zöld ásványokban a réz és a króm adhatja meg a zöld színt, míg a vas lehet felelős a vörös vagy sárga árnyalatokért.

 

 1. Energiaátvitel: Az ásványok képesek felvenni és átadni a színek rezgéseit. Amikor az ember érintkezik egy adott színű ásvánnyal, az ásvány által hordozott energia átadódhat a testnek és az energiarendszernek.

 

 1. Csakra-harmonizáció: A csakrák az emberi test energiaközpontjai, és minden csakrát más-más színhez kapcsolnak. Az ásványok segíthetnek az egyes csakrák egyensúlyba hozásában és harmonizálásában. Például a rózsakvarc segíthet a szívcsakra harmonizálásában, míg a lapis lazuli támogathatja a torokcsakra működését.

 

 1. Gyógyító tulajdonságok: Az egyes ásványoknak sajátos gyógyító tulajdonságaik lehetnek. Például a hegyikristály tisztító és erősítő hatású lehet, míg az ametiszt segíthet az idegrendszer megnyugtatásában.

Hogyan Használhatjuk az Ásványokat Színterápiában?

 

 1. Ásványok Viselése: Az egyik legegyszerűbb módja az ásványok használatának a nyakláncok, karkötők vagy ékszerdarabok viselése amelyek folyamatosan közel vannak a testhez, és átadják rezgéseiket.

 

 1. Meditáció és Vizualizáció: Meditáció közben az ásványokat a megfelelő csakra közelében helyezhetjük el, és képzeljük el, ahogy a színek energiái átjárják és tisztítják az adott energiaközpontot.

 

3.Terápiás Kristályok: Színterápiás kezelések során az ásványokat közvetlenül a testre helyezik vagy energiájukat felhasználják a test körül történő munkához, különböző betegségek gyógyításához. 

Színterápia ásványokkal

Fedezd fel hét csakra termékeink széles kínálatát

Csakra ezüst medál 6

13 700 Ft

Csakra ezüst medál 5

12 900 Ft

Csakra ezüst medál 4

11 600 Ft

Csakra ezüst medál 2

18 000 Ft

Csakra ezüst medál 1

9 500 Ft

Csakra ezüst karkötő

38 000 Ft

Csakra inga (kúp)

2 900 Ft

Csakra inga

2 900 Ft

Csakra inga (műgyantában)

2 900 Ft

 

Felhasznált irodalom:
 • Dudichné-Koch: A drágakövek
 • Burger István: Drágakő enciklopédia
 • Judy Hall: Kristálybiblia

Vélemény, hozzászólás?